Säsongavslutning och grillfest på Oxsjögården i Liden! Jo, man tackar! Med nyfikenhet och viss hungerkänsla styrde Lidens Tidning kosan mot Oxsjö och den tidigare inspektorsbostaden. Tiderna ändras och numer huserar PRO LIDEN i den pampiga byggnaden.

Det har i vår klagats en del på vägunderhållet på riksväg 86, men det är en krusning mot situationen på grusvägen mot Oxsjö. Milde tid! Absolut lägsta hastighet i flera kilometer för att parera alla gropar och pottor. Stackars människor som skall åka här dagligen. Och stackars PRO HOLM som dagen till ära var inbjudna till träffen med PRO LIDEN på Oxsjögården.

Pigga pensionärer var rätta ordet. Dagen inleddes med krävande aktiviteter. Inledningsvis delades en knepig hjärnövning ut. Det gällde att associera några ord till en lämplig stad/ort. Exempelvis: intimt klädesplagg kan ju bli Trosa! Efter den uppvärmningen övergick tävlandet till klassiska sommarövningar som kasta tennisboll i hink, kasta silvrad hästsko nära pinne, spiknedslagning m.m. Av ansiktsuttrycken att döma hör dessa övningar inte till deltagarnas vardag. Många nya anletsdrag avslöjades för både gamla och nya vänner.

För att stimulera tävlingsinstinkten eller möjligen distrahera densamma pågick grillning i anslutning till tävlingsplatsen. Den behagliga grilldoften spred sig över gårdstunet. Hamburgare och grillkorv stod på dagsmenyn. Men innan den efterlängtade lunchen krävdes deltagande i den garanterade succén flytta apelsin hals mot hals. Tävlingsledningen såg noga till att tävlingsreglerna följdes.

Att fotografera barn eller pensionärer är lika komplicerat. En tidlös oro vid fotografering görs sig påmind. Men efter klara direktiv, pekande med hela handen, kom alla med på en stor och härlig gruppbild. Totalt ca 50 gäster varav hälften från PRO Holm.

Något utmattade och med god aptit bänkade sig alla till måltid inne i den vackra Oxsjögården. Musikern Sture Nordlund från Bergsåker underhöll. Inte bara på ett instrument utan med modern teknik lät det som en hel orkester. Med det rätta låtvalet var framgången given.
Lotterier, kaffe med kaka – ja allt som skall vara med, var på plats. Och det viktigaste av allt – ett glatt humör. Nu är det sommarlov, men snart blir det nya evenemang bl.a. Båtfärd på Ångermanälven, arrangerat av dessa ständigt pigga pensionärer.
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Text : Arne Johansson  Foto: Tore Löfvenius